Tijd om je groeikaartjes te planten en tot zijn volle glorie te laten bloeien? Volg dan nauwgezet de volgende stappen uitgelegd in de video.

1 - Het papier goed weken
Het is belangrijk dat het papier goed doorweekt is, zodat de zaadjes in contact kunnen komen met het water. Wij raden aan om het papier één of meerdere dagen te laten weken in een badje water
2- Plant het papier

Vervolgens is het tijd om het doorweekte groeipapier te planten in volle grond of in een pot. Gebruik hiervoor goede teelaarde en bedek het papier onder een laagje van 1cm. Voor klaprozen en andere lichtkiemers kan je best een fijn laagje rijnzand of teelaarde gebruiken.

3- Goed vochtig
Regelmatig water blijven geven zodat de grond vochtig blijft. Let wel: niet volledig onder water zetten en zeker ook niet laten uitdrogen! Het water en de voedingstoffen in de grond zullen helpen bij het kiemproces. Blijf dit doen tot de kiemen boven komen.
4- Goed verzorgen
Geef de jonge plantjes de nodige zorgen en aandacht: geef regelmatig water, zorg voor de nodige warmte en zonlicht, en geniet van het opgroeiende leven. De natuur zal geleidelijkaan overnemen en je mooie bloemen bezorgen 🙂

Menu

Share

QR code

Settings

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in